Logo Utheve AS
justin-morgan-I3jsaLiK_sc-unsplash (1)

Hvordan nettsidebygging har blitt effektivisert

Det eksisterer et hav av nettsidebyggere der ute, både avanserte og mindre avanserte. Jeg vil i dette blogginnlegget ta for meg verktøyet vi bruker, og sammenligne med to andre verktøy som har blitt veldig populære de siste årene. Verktøyene det er snakk om er Elementor, Wix og Squarespace. De har forskjellige bruksområder og jeg skal gå litt dypere inn på hva som er forskjellene mellom de.

Squarespace

Squarespace har et abonnement som innholder hosting og nettsidebyggeren og har bakt in alt du trenger som seo, backup og sikkerhet. Dette gjør det lett for enkeltpersoner å sette opp nettsider. Men Squarespace sin nettsidebygger er begrenset ved at du velger et tema og så jobber du deg rundt det temaet. Dette gjør det vanskeligere å lage noe unikt og utføre de ideene du har.

Eksempel på nettside bygget med Squarespace:

Wix

Wix er en mellomting mellom Elementor og Squarespace. Den har alt av hosting, nettsidebygger, seo, sikkerhet etc. bakt inn som det er hos Squarespace, men nettsidebyggeren er drag and drop som gjør til at du kan enklere redigere siden til hvordan du vil at den skal se ut. Wix har også et bibliotek med temaer som du kan velge imellom men det har ikke like bra kvalitet som Squarespace sitt bibliotek. Men siden du har mer frihet i Wix så er det ikke noe problem.

Eksempel på nettside bygget med Wix:

Elementor

Elementor er en gratis utvidelse i WordPress som inneholder det meste man trenger for å sette opp en enkel nettside. For å bygge mer avanserte nettsider, med mer dynamiske elementer som sidetopp, sidebunn, nyhetssaker, referanser osv. har man bruk for den lisensbaserte delen av sidebyggeren, Elementor Pro.

 

Elementor Pro gir deg tilgang til langt flere muligheter, som også åpner opp for langt flere kreative løsninger når du bygger nettsiden din. Elementor effektiviserer nettsidebyggingen ved å ta bort kodingen sånn at du kan se endringene og det du lager imens du lager det. Dette gjør til at det er bare det kreative som stopper deg fra å lage nettsiden.

Eksempel på nettside bygget med Elementor:

I teorien er det mulig å lage hva som helst i Elementor ved hjelp av din kreativitet og andre utvidelser i WordPress. Man kan enkelt integrere nettbutikk funksjonalitet på siden ved hjelp av widgets og plugins. Du får også til å bruke animasjoner til å lage en side med parallax scrolling, mouse tracking og scrolling effects uten å bruke kode. Men det betyr ikke at du ikke kan benytte deg av koding. Med litt ekstra kode kan nettsiden din bli mer unik og få inn de små detaljene som mangler.

Oppsummert

Elementor Pro gjør oss i stand til å levere det kunden ønsker i sin nye nettside. Kun fantasien setter grenser for hvordan nettsiden kan bli seende ut. Sidebyggeren gjør også kunden i stand til å enkelt redigere nettsiden i etterkant, og med litt opplæring fra oss får kunden full tilgang til å gjøre endringer noe som øker utbytte og verdien på nettsiden.

Andre leser også: