Logo Utheve AS
GoogleAnalytics4

Har du begynt overgangen til Google Analytics 4?

Fra 1. juli 2023 slutter Google Analytics å behandle data i dagens Universal Analytics (UA), og da er det Google Analytics 4 (GA4) som gjelder. Er du klar for den neste store utviklingen innen analyse av nettsider? 

Med en rekke nye og forbedrede funksjoner, vil GA4 hjelpe deg med å få en dypere forståelse for brukerens oppførsel og bruk av nettsiden din. GA4 har mange fordeler sammenlignet med UA. Her er en noen av de viktigste fordelene:

  1. Kunstig intelligens: GA4 har integrert kunstig intelligens som hjelper med å automatisere rapportering og analyse. Dette betyr at GA4 vil være i stand til å identifisere mønstre i dataene dine, og automatisk generere rapporter basert på disse mønstrene. Dette vil spare tid og øke effektiviteten for deg som analyserer dataene.
  2. Integrering med andre Google-verktøy: GA4 er bedre integrert med andre Google-verktøy, f.eks Google Ads. Dette sørger for en mer sammenhengende analyse og rapportering ved å samarbeide med andre Google-verktøy. Du vil også være i stand til å eksportere dataene til andre verktøy for videre analyse.
  3. Brukerdefinerte hendelser: GA4 gjør det enklere å spore brukerdefinerte hendelser, slik som utfylling av kontaktskjema eller videoavspillinger på nettsiden. Dette vil gi deg en bedre forståelse for hvordan dine besøkende bruker netttsiden, og hvilke deler av nettsiden som er mest populære.
  4. Mer avansert sporing: GA4 gir muligheten for mer avansert sporing, inkludert oppfølging av brukeratferd på flere enheter og kanaler. Dette betyr at du vil ha en bedre forståelse for hvordan dine besøkende bruker nettsiden din, uavhengig av hvilken enhet eller kanal de bruker.
  5. Datasikkerhet: GA4 har forbedret datasikkerhet ved å tilby flere alternativer for anonymisering av data. Dette betyr at du vil ha bedre kontroll over hvilken informasjon som samles inn om dine besøkende, og at du vil være i stand til å beskytte deres personlige informasjon bedre.

 

GA4 gir bedre innsikt, mer avansert sporing og forbedret datasikkerhet, og vi anebaler derfor våre kunder til å installere dette på sin nettside. Mer omfattende analyse og rapportering hjelper med å ta valg som forbedrer brukeropplevelsen og optimaliserer nettsiden for økt konverteringer.

I tillegg er GA4 en fremtidsrettet løsning, og vil sannsynligvis ha enda flere forbedringer og oppdateringer i fremtiden. Dette betyr at du vil være i stand til å dra nytte av nye funksjoner og muligheter som blir tilgjengelige i tiden fremover.

Oppsummert

Alt i alt er det mange fordeler ved å installere GA4 på din nettside sammenlignet med UA. Fra bedre integrering med andre verktøy og brukerdefinerte hendelser til mer avansert sporing og forbedret datasikkerhet, vil du få stor nytte av å installere GA4 på din nettside. 

Ta steget mot en mer avansert og effektiv analyse ved å installere Google Analytics 4 i dag og opplev fordelene selv. Vi hjelper deg gjerne med overgangen, ta kontakt i dag. 

Andre leser også: